دیپ بایت

دیپ بایت به همپوشانی عمودی شدید دندان های پیشین می گویند که با لمس بافت نرم لثه، به مرور زمان باعث لق شدن دندان ها می شود. این عارضه معمولا به دلایل ارثی ایجاد می شود. درمان این مشکل با انجام جراحی فک و ارتودنسی دندان انجام می گیرد. روش های درمانی دیگری همچون استفاده از بایت پلیت نیز در درمان آن موثر است.

دیپ بایت چیست؟

یکی از اختلالات فکی که تاثیر بسیاری در چهره افراد می گذارد، عارضه دیپ بایت است. این عارضه نه تنها در ظاهر فرد تاثیر منفی می گذارد بلکه نقش مهمی در سلامت جسمی و روحی وی ایفا خواهد کرد. اگر به این عارضه دچار هستید، با ما همراه باشید.

دیپ بایت را باید همپوشانی عمودی دندان های پیشین فک بالا و پایین تعریف کرد که این همپوشانی به صورت شدید ایجاد می شود. افرادی که دچار این مشکل هستند، دندان هایشان با لثه فک دیگر، برخورد می کند و فشار مضاعفی روی دندان های عقبی خود احساس می کنند. در ناهنجاری شدید، تنها یک ردیف دندان از دندان ها هنگام لبخند زدن مشخص می شود.

چرا دیپ بایت برای دندان ها بد است؟

این عارضه می تواند به راحتی با ارتودنسی و در صورت نیاز با جراحی فک، درمان شود. این عارضه نتیجه ناهماهنگی دندان ها و فک است که اغلب به واسطه ژنتیک ایجاد می شود. این عارضه باید هر چه سریع تر درمان شود چرا که با آسیب جدی به لثه و ایجاد زخم، باعث تحلیل لثه می شود. تحلیل لثه منجر به لق شدن دندان های سالم و از دست رفتن آن ها می شود. دلیل دیگری که درمان این مشکل را الزامی می کند، مشکلاتی است که در جویدن و گوارش فرد به وجود می آید. افرادی که به این عارضه دچار هستند، معمولا نمی توانند به خوبی غذای خود را بجوند و مشکلات معده و روده در این افراد، قابل مشاهده است

پیشنهاد مطالعه  عوارض ورزش بعد از ایمپلنت

کاهش اعتماد به نفس در بیماران

مهمترین آسیبی که این اختلال به فرد وارد می کند، آسیب روحی است. افرادی که از این عارضه رنج می برند، معمولا در چهره شان، این عارضه به طور کامل مشخص است. درواقع اعتماد به نفس این افراد به واسطه نازیبایی ایجاد شده، کاهش می یابد.

 

دیپ بایت

دلایل ایجاد دیپ بایت

دلایل ایجاد این مشکل متنوع است و همان طور که گفته شد، بخش اصلی علل ایجاد آن، عوامل ارثی است. اگر رشد تاج دندان در فک بالا بیش از حد باشد، این عارضه ایجاد می شود. گاهی این مشکل به دلیل رشد نامتقارن فک ایجاد می شود. اگر دندان های آسیاب به خوبی رشد نکنند، ممکن است این مشکل پدید آید.

پیشنهاد مطالعه  جراحی فک بر صورت و بینی چه تاثیراتی دارد؟

روش های درمان

گزینه های درمانی مختلفی برای این عارضه ارائه شده است که در میان آن ها استفاده از ارتودنسی و جراحی فک، بهترین راهکار درمانی است. از آن جایی که جراحی فک، بالاترین نتیجه مطلوب در ظاهر فرد را ایجاد می کند، مرسوم ترین روش برای درمان به شمار می آید.

روش دیگر درمان، استفاده از بایت پلیت است که در دو نوع ثابت و متحرک وجود دارد. بایت پلیت ها با محدود کردن رشد تاج دندان و افزایش رشد در دندان های عقبی، به درمان می پردازند. این روش یک روش طولانی مدت است و معمولا نتیجه آن بعد از ۹ ماه حاصل می شود. بایت پلیت ثابت دوره درمان کوتاهتری دارد اما برای بیماران، سختی هایی همچون جویدن دشوار و تحریک پذیری بافت را به همراه دارند.