کرانیوتومی دراصفهان

کرانیوتومی چیست؟

کرانیوتومی دراصفهان

مدت زمان مطالعه: 13 دقیقه

 

کرانیوتومی عبارت است از برداشتن بخشی از استخوان از جمجمه به منظور نمایان شدن مغز. از ابزارهای تخصصی برای برداشتن بخشی از استخوان به نام فلپ استخوانی استفاده می شود. فلپ استخوانی به طور موقت برداشته می شود، سپس پس از انجام جراحی مغز جایگزین می شود.

برخی از روش های کرانیوتومی ممکن است از راهنمایی کامپیوتر و تصویربرداری (تصویربرداری تشدید مغناطیسی [MRI] یا توموگرافی کامپیوتری [CT] اسکن) برای رسیدن به محل دقیق در مغزی که قرار است تحت درمان قرار گیرد، استفاده کنند. این تکنیک مستلزم استفاده از یک قاب است که بر روی جمجمه قرار می گیرد یا یک سیستم بدون قاب با استفاده از نشانگرها یا نشانه های سطحی روی پوست سر قرار می گیرد. هنگامی که هر یک از این روش های تصویربرداری همراه با روش کرانیوتومی استفاده می شود، کرانیوتومی استریوتاکتیک نامیده می شود.

اسکن‌های ساخته شده از مغز، در ارتباط با این رایانه‌ها و فریم‌های بومی‌سازی، تصویری سه‌بعدی، به عنوان مثال، از یک تومور در مغز ارائه می‌دهند. در ایجاد تمایز بین بافت تومور و بافت سالم و رسیدن به محل دقیق بافت غیر طبیعی مفید است.

دکتر هادی مشکل گشا ، جراح فک و صورت اصفهان و  متخصص ایمپلنت اصفهان می باشند که دارای تخصص هایی از جمله جراحی های داخل دهانی کوچک، جراحی آسیب های ترافیکی، جراحی ترمیمی و زیبایی فک، صورت و جمجمه و … می باشند که آماده ارائه خدمت در زمینه کرانیوتومی دراصفهان  به صورت تخصصی به شما بیماران گرامی می باشند.

کرانیوتومی آندوسکوپیک نوع دیگری از کرانیوتومی است که شامل قرار دادن یک دوربین روشن به همراه دوربین از طریق یک برش کوچک در جمجمه در مغز است.

برش آنوریسم یکی دیگر از روش های جراحی است که ممکن است به کرانیوتومی نیاز داشته باشد. آنوریسم مغزی (که آنوریسم داخل جمجمه یا آنوریسم مغزی نیز نامیده می‌شود) یک ناحیه برآمده ضعیف شده در دیواره سرخرگ مغز است که منجر به گشاد شدن یا بالون شدن غیر طبیعی می‌شود.

به دلیل ضعیف شدن ناحیه دیواره شریان، خطر پارگی (ترکیدن) آنوریسم وجود دارد. قرار دادن یک گیره فلزی در سراسر “گردن” آنوریسم با مسدود کردن جریان خون، آنوریسم را از بقیه سیستم گردش خون جدا می کند و در نتیجه از پارگی آن جلوگیری می کند.

کرانیکتومی یک روش مشابه است که طی آن بخشی از جمجمه به طور دائمی برداشته می شود یا بعداً در طی یک عمل جراحی دوم پس از کاهش تورم، جایگزین می شود. .

سایر روش‌های مرتبط که ممکن است برای تشخیص اختلالات مغزی مورد استفاده قرار گیرند عبارتند از: آرتریوگرام مغزی، سی تی اسکن مغز، الکتروانسفالوگرام (EEG)، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) مغز، توموگرافی گسیل پوزیترون (PET) و X. -اشعه های جمجمه لطفاً برای اطلاعات بیشتر به این مراحل مراجعه کنید.

پیشنهاد مطالعه  پیش گیری از بروز درد فک پایین

 

کرانیوتومی دراصفهان
کرانیوتومی دراصفهان

 

انواع کرانیوتومی

کرانیوتومی دو پیشانی گسترده

کرانیوتومی دو پیشانی توسعه یافته یک روش سنتی پایه جمجمه است که برای هدف قرار دادن تومورهای دشوار به سمت جلوی مغز استفاده می شود. این بر اساس این مفهوم است که برداشتن استخوان اضافی امن تر از دستکاری غیر ضروری مغز است.

کرانیوتومی دو پیشانی گسترده شامل ایجاد یک برش در پوست سر در پشت خط رویش مو و برداشتن استخوانی است که کانتور مدارها و پیشانی را تشکیل می دهد. این استخوان در پایان جراحی جایگزین می شود. برداشتن موقت این استخوان به جراحان این امکان را می دهد که در فضای بین و پشت چشم ها بدون نیاز به دستکاری غیر ضروری مغز کار کنند.

کرانیوتومی دو پیشانی گسترده معمولاً برای آن دسته از تومورهایی استفاده می شود که به دلیل آناتومی تومور، آسیب شناسی احتمالی تومور یا اهداف جراحی، کاندید حذف با روش های کم تهاجمی نیستند.

انواع تومورهایی که با کرانیوتومی دو پیشانی گسترده درمان می شوند شامل مننژیوم ها، استزیونوروبلاستوماها و تومورهای بدخیم پایه جمجمه هستند.

کرانیوتومی ابرو سوپرااوربیتال کم تهاجمی

کرانیوتومی سوپرا اربیتال (که اغلب کرانیوتومی “ابرو” نامیده می شود) روشی است که برای برداشتن تومورهای مغزی استفاده می شود. در این روش، جراحان مغز و اعصاب یک برش کوچک در ابرو ایجاد می‌کنند تا به تومورهای جلوی مغز یا اطراف غده هیپوفیز دسترسی پیدا کنند که در مغز پشت بینی و چشم‌ها عمیق‌تر است. این روش به جای جراحی آندوسکوپی اندونازال زمانی که تومور بسیار بزرگ یا نزدیک به اعصاب بینایی یا شریان های حیاتی است استفاده می شود.

دکتر هادی مشکل گشا ، جراح فک و صورت اصفهان و  متخصص ایمپلنت اصفهان می باشند که دارای تخصص هایی از جمله جراحی های داخل دهانی کوچک، جراحی آسیب های ترافیکی، جراحی ترمیمی و زیبایی فک، صورت و جمجمه و … می باشند که آماده ارائه خدمت در زمینه کرانیوتومی دراصفهان  به صورت تخصصی به شما بیماران گرامی می باشند.

از آنجایی که این یک روش کم تهاجمی است، کرانیوتومی ابرو سوپرا اربیتال ممکن است ارائه دهد.

  • درد کمتر از کرانیوتومی باز
  • بهبودی سریعتر از کرانیوتومی باز
  • حداقل جای زخم

کرانیوتومی فوق اربیتال ممکن است بخشی از درمان کیست های شکاف Rathke، تومورهای قاعده جمجمه و برخی از تومورهای هیپوفیز باشد.

پیشنهاد مطالعه: ایمپلنت های اندوستال – آیا برای شما مناسب هستند؟

 

کرانیوتومی دراصفهان
کرانیوتومی دراصفهان

 

کرانیوتومی رترو سیگموئید “چاله کلید”.

کرانیوتومی رترو سیگموئید (که اغلب به آن کرانیوتومی سوراخ کلید گفته می شود) یک روش جراحی کم تهاجمی است که برای برداشتن تومورهای مغزی انجام می شود. این روش امکان برداشتن تومورهای پایه جمجمه را از طریق یک برش کوچک در پشت گوش فراهم می کند و دسترسی به مخچه و ساقه مغز را فراهم می کند. جراحان مغز و اعصاب ممکن است از این رویکرد برای دستیابی به تومورهای خاص مانند مننژیوم، نوروم آکوستیک (شوانوم دهلیزی)، تومورهای پایه جمجمه و تومورهای متاستاتیک مغز استفاده کنند.

پیشنهاد مطالعه  کاهش درد دندان: راهکارهای موثر برای تسکین سریع درد

مزایای کرانیوتومی سوراخ کلید شامل درد کمتر بعد از عمل نسبت به کرانیوتومی باز، جای زخم کمتر و بهبودی سریع‌تر است. کرانیوتومی دراصفهان

کرانیوتومی اربیتوزیگوماتیک

کرانیوتومی اربیتوزیگوماتیک یک روش سنتی قاعده جمجمه است که برای هدف قرار دادن تومورها و آنوریسم های دشوار استفاده می شود. این بر اساس این مفهوم است که برداشتن استخوان اضافی امن تر از دستکاری غیر ضروری مغز است.

کرانیوتومی اربیتوزیگوماتیک که معمولاً برای آن دسته از ضایعاتی که برای برداشتن با روش‌های کم تهاجمی‌تر بسیار پیچیده هستند استفاده می‌شود، شامل ایجاد برشی در پوست سر در پشت خط مو و برداشتن استخوانی است که کانتور مدار و گونه را تشکیل می‌دهد. این استخوان در پایان جراحی جایگزین می شود. برداشتن موقت این استخوان به جراحان اجازه می دهد تا به قسمت های عمیق تر و سخت تر مغز برسند و در عین حال آسیب شدید به مغز را به حداقل می رساند.

تومورهای مغزی که ممکن است با کرانیوتومی اربیتوزیگوماتیک درمان شوند عبارتند از کرانیوفارنژیوم، تومورهای هیپوفیز و مننژیوم.

کرانیوتومی ترانس لابیرنت

کرانیوتومی ترانس لابیرنت روشی است که شامل ایجاد یک برش در پوست سر در پشت گوش، سپس برداشتن استخوان ماستوئید و بخشی از استخوان گوش داخلی (مخصوصاً کانال های نیم دایره ای که حاوی گیرنده هایی برای تعادل هستند) است. سپس جراح تومور یا تا جایی که ممکن است تومور را بدون خطر آسیب شدید به مغز می‌یابد و خارج می‌کند.

هنگامی که هیچ شنوایی مفیدی وجود ندارد یا شنوایی باید قربانی شود، رویکرد translabyrinthine اغلب برای حذف نورومای آکوستیک در نظر گرفته می شود. در طی کرانیوتومی ترانس لابیرنت، کانال های نیم دایره ای گوش برای دسترسی به تومور برداشته می شود. از دست دادن کامل شنوایی در نتیجه برداشتن کانال های نیم دایره ای رخ می دهد.

اگرچه شنوایی با کرانیوتومی ترانس لابیرنتی از بین می رود، خطر آسیب عصب صورت ممکن است کاهش یابد.

دکتر هادی مشکل گشا ، جراح فک و صورت اصفهان و  متخصص ایمپلنت اصفهان می باشند که دارای تخصص هایی از جمله جراحی های داخل دهانی کوچک، جراحی آسیب های ترافیکی، جراحی ترمیمی و زیبایی فک، صورت و جمجمه و … می باشند که آماده ارائه خدمت در زمینه کرانیوتومی دراصفهان  به صورت تخصصی به شما بیماران گرامی می باشند.

برای راهنمایی بیشتر یا در صورت داشتن هرگونه سوال، انتقاد یا پیشنهادات و همچنین برای رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

برای عضویت و یا مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر هادی مشکل گشا اینجا را کلیک کنید.