در این مطلب از سایت دکتر هادی مشکل گشا جراح دهان فک و صورت اصفهان به برسی موضوع شرایط لازم جراحی فک پرداخته ایم.
لطفا تا پایان مطلب را مطالعه کنید و در صورت داشتن هر گونه سوال، سوال خود را در بخش دیدگاه ها و نظرات برای آقای دکتر ارسال کنید. اقای دکتر پاسخگوی سوالات شما در کمترین زمان می باشند.
شرایط لازم جراحی فک :
جراحی ارتوگناتیک به اصلاح عدم تقارن استخوان های فک و بی نظمی برای بهبودی عملکرد دندان ها و بایت می پردازد . با انجام این تغییرات در فک ممکن است شکل و ظاهر صورت فرد نیز بهبود پیدا کند و زیبا تر شود . برای اصلاح مشکلات فکی جدی که با ارتودنسی درمان نشده اند ، می توان از جراحی فک کمک گرفت. در برخی موارد ، قبل و پس از جراحی کردن فک و تا زمان بهبود یافتن کامل آن ، بریس های ارتودنسی بیمار روی دندان بیمار قرار دارند . متخصص ارتودنسی می تواند با جراح فک و صورت برای مشخص کردن برنامه درمانی همکاری و مشورت داشته باشد . جراحی فک پس از متوقف شدن رشد یعنی حدودا در سنین ۱۴ تا ۱۶ سالگی برای خانم ها و ۱۷ تا ۲۱ سالگی برای آقایان قابل انجام می باشد . در صورتی که بیمار به هر یک از شرایط زیر دچار بود ، باید جراحی فک انجام دهد.
مشکلات بایت که ناشی از ساختار استخوان فک می باشند؟
کشیدن دندان ، ارتودنسی متحرک ، ارتودنسی ثابت جزء اولین روش هایی می باشند که برای اصلاح مشکلات بایت به ذهن هر دندان پزشکی می رسد . با این وجود در صورتی که مشکلات بایت بسیار زیاد و شدید یا ناشی از ساختار استخوان فک باشند ، جراحی فک * راه حل می باشد . جراحی فک می تواند مشکلاتی زیر را نیز اصلاح کند :
- کراس بایت
- اوربایت
- اُپن بایت
- آندربایت
انحراف فک :
وقتی که فکین دارای تقارن نمی باشند ، در واقع استخوان در یکی از آن دو بیشتر از دیگری رشد نموده است .
- اگر فک پایین عقب تر باشد : ممکن است بیمار به هایپرپلازی ماگزیلا یعنی رشد بیش از حد استخوان فک بالا یا هایپوپلازی مندیبل یعنی عدم رشد کافی استخوان فک پایین دچار شده باشد.
- اگر فک پایین جلوتر باشد : ممکن است بیمار به هایپرپلازی مندیبل یعنی رشد بیش از حد استخوان فک پایین یا هایپوپلازی ماگزیلا یعنی عدم رشد کافی استخوان فک بالا مبتلا شده باشد.
- عدم تقارن فکین و انحراف : ممکن است ناشی از رشد چندین سندروم باشد که در نهایت این سندروم ها مانع رشد یک سمت از فک یا رشد بیش از حد سمتی دیگر شوند.
ضربه یا آسیب خوردن به صورت :
در حالتی که استخوان فک شکسته شده باشد و یا طی حادثه ، تصادف و یا ورزش و … به لثه ها و دندان ها آسیب وارد شود عمل جراحی فک * گزینه برای برگرداندن عملکرد فک و زیبایی چهره می باشد.
کیست های فک و تومور های فک :
دهان و فک از بافت های متفاوتی تشکیل شده اند که عبارتند از : بافت عضله، غدد و مخاط ، استخوان می باشد . که این علت باعث می شود تا فکین بیش از سایر قسمت های بدن در خطر تشکیل کیست و تومور قرار داشته باشند ، مخصوصا اگر بیمار الکل یا سیگار مصرف کند . اگر تومور ها اطراف یا درون استخوان فک رشد کنند ، باید برای جلوگیری از مشکلاتی مانند مال اکلوژن و نافرمی فکین هر چه سریع تر آنها را با جراحی خارج کرد.
داشتن درد مزمن استخوان فک :
مفصل گیجگاهی فکی در بین فکین قرار دارد . می توانید این مفصل را با قرار دادن یک انگشت روی گوش و همزمان با باز کردن دهانتان آن را حس کنید . حرکتی که احساس می کنید باید دارای تناوب و بدون خلل باشد . و البته در صورتی که فک شما قفل کرده و یا با باز کردن زیاد دهان احساس درد می کنید احتمال دارد که دچار اختلال مفصل گیجگاهی فکی شده باشید که در برخی مواقع موجب تورم و تضعیف بافت های اطراف می شود . پزشکان متخصص همیشه سعی می کنند تا حد امکان از روش های غیر تهاجمی استفاده کنند . در اغلب موارد اختلال مفصل گیجگاهی فکی با استفاده از ریتینر ، محافظ های دهانی و یا دیگر بریس های ارتودنسی قابل درمان می باشد . اما در موارد جدی تر عمل جراحی فک برای بازگرداندن عملکرد فک و کاهش درد بیمار الزامی می باشد.
در صورت مفید بودن مطلب زیر را با دوستان خود هم به اشتراک بگذارید.