جراحی ایمپلنت دندان چگونه است؟
جراحی ایمپلنت دندان
جراحی ایمپلنت دندان روشی است که ریشههای دندان را با پایههای فلزی و پیچ مانند جایگزین میکند و دندانهای آسیبدیده یا از دست رفته را با دندانهای مصنوعی جایگزین میکند که بسیار شبیه به دندانهای واقعی هستند.
جراحی ایمپلنت دندان میتواند جایگزین مناسبی برای پروتزها یا بریجکاریهایی باشد که به خوبی روی هم قرار نمیگیرند و میتوانند گزینهای را در زمانی که فقدان ریشههای طبیعی دندان اجازه نمیدهد پروتزهای مصنوعی یا دندانهای بریجکاری را جایگزین کنند، ارائه دهد.
نحوه انجام جراحی ایمپلنت دندان به نوع ایمپلنت و وضعیت استخوان فک شما بستگی دارد. جراحی ایمپلنت دندان ممکن است شامل چندین روش باشد. مزیت اصلی ایمپلنت، پشتیبانی محکم از دندانهای جدید شماست – فرآیندی که نیاز به ترمیم استخوان محکم در اطراف ایمپلنت دارد. از آنجایی که این ترمیم استخوان به زمان نیاز دارد، این روند می تواند چندین ماه طول بکشد.
دکتر هادی مشکل گشا ، جراح فک و صورت اصفهان را از اینجا بشناسید.
چرا این کار انجام شده است؟
ایمپلنت های دندانی با جراحی در استخوان فک شما قرار می گیرند، جایی که به عنوان ریشه دندان های از دست رفته عمل می کنند. از آنجایی که تیتانیوم موجود در ایمپلنتها با استخوان فک شما ترکیب میشود، ایمپلنتها نمیلغزند، صدا ایجاد نمیکنند یا به استخوان آسیب نمیرسانند. و مواد نمی توانند مانند دندان های شما که از پل های معمولی پشتیبانی می کنند پوسیدگی پیدا کنند.
به طور کلی، ایمپلنت دندان ممکن است برای شما مناسب باشد اگر:
- یک یا چند دندان از دست رفته داشته باشید.
- استخوان فکی داشته باشید که به رشد کامل رسیده باشد.
- استخوان کافی برای محکم کردن ایمپلنت ها داشته باشید یا قادر به پیوند استخوان باشید.
- بافت های دهان سالمی داشته باشید.
- شرایط سلامتی ندارید که بر بهبود استخوان تأثیر بگذارد.
- نمی توانند یا تمایلی به استفاده از دندان مصنوعی ندارند.
- می خواهید گفتار خود را بهبود بخشید.
- مایل هستند چندین ماه به این روند متعهد شوند.
- تنباکو نکشید.
دکتر هادی مشکل گشا متخصص ایمپلنت اصفهان می باشند که دارای تخصص هایی فراوانی هستند.
خطرات ایمپلنت دندان
مانند هر جراحی دیگری، جراحی ایمپلنت دندان نیز خطراتی برای سلامتی دارد. متخصص ایمپلنت اصفهان با این حال، مشکلات نادر هستند و زمانی که رخ می دهند معمولا جزئی هستند و به راحتی قابل درمان هستند. خطرات عبارتند از:
عفونت در محل ایمپلنت
آسیب یا آسیب به ساختارهای اطراف، مانند سایر دندان ها یا رگ های خونی
آسیب عصبی، که می تواند باعث درد، بی حسی یا سوزن سوزن شدن در دندان ها، لثه ها، لب ها یا چانه طبیعی شما شود.
مشکلات سینوسی، زمانی که ایمپلنت های دندانی قرار داده شده در فک بالا به داخل یکی از حفره های سینوسی شما بیرون زده است.
طرز تهیه
فرآیند برنامه ریزی برای ایمپلنت های دندانی ممکن است شامل متخصصان مختلفی باشد، از جمله پزشک متخصص در شرایط دهان، فک و صورت (جراح دهان و فک و صورت)، دندانپزشک متخصص در درمان ساختارهایی که از دندان ها حمایت می کنند، مانند لثه و استخوان. (پریودنتیست)، دندانپزشکی که دندانهای مصنوعی را طراحی و برازش میکند (متخصص پروتز)، یا گاهی متخصص گوش، حلق و بینی (ENT).
مشاهده صفحه اینستاگرام متخصص ایمپلنت اصفهان.
از آنجایی که ایمپلنت های دندانی به یک یا چند عمل جراحی نیاز دارند، برای آماده شدن برای این فرآیند باید یک ارزیابی کامل داشته باشید، از جمله:
معاینه جامع دندانپزشکی ممکن است عکس های اشعه ایکس و سه بعدی دندان گرفته شود و مدل هایی از دندان و فک شما ساخته شده باشد.
تاریخچه پزشکی خود را مرور کنید. در مورد هر گونه بیماری و هر دارویی که مصرف می کنید، از جمله داروهای تجویزی و بدون نسخه و مکمل ها، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر بیماری قلبی خاصی دارید یا ایمپلنت های ارتوپدی دارید، پزشک ممکن است قبل از جراحی آنتی بیوتیک تجویز کند تا از عفونت جلوگیری کند.
طرح درمان متناسب با شرایط شما، این طرح عواملی مانند تعداد دندان هایی که نیاز به تعویض دارید و وضعیت استخوان فک و دندان های باقی مانده را در نظر می گیرد.
برای کنترل درد، گزینه های بیهوشی حین جراحی شامل بی حسی موضعی، آرام بخش یا بیهوشی عمومی است. با متخصص دندانپزشکی خود در مورد اینکه کدام گزینه برای شما بهترین است صحبت کنید. تیم مراقبت از دندان شما بسته به نوع بیهوشی شما، در مورد خوردن و آشامیدن قبل از جراحی به شما آموزش می دهد. اگر آرام بخش یا بیهوشی عمومی دارید، برنامه ریزی کنید که بعد از جراحی از شخصی بخواهید که شما را به خانه ببرد و انتظار داشته باشید که بقیه روز را استراحت کنید.